Kia Orana er polynesisk og betyr både velkommen og god dag. Nå har vi kommet oss til Aitutaki, og her er det som å leve i en drømmeverden, akkurat slik man tenker seg at det skal være på ferie i Sydhavet.

Aitutaki ligger 40 minutters flytid nord for Rarotonga, og den er også en del av Cook Island. Selve hovedøya er ca 2 km bred og 7 km lang. Hovedøya og en rekke andre småøyer er omgitt av ett korallrev som danner en kjempestor lagune på ca 12×18 km formet som en trekant. Hovedøya ligger helt oppe i nordspissen av trekanten, og langs revet ligger det en rekke små og ubebodde øyer. Øya har i underkant av et par tusen innbyggere. Hotellet vi bor på ligger på en egen øy, men det er bare en kanal på ca 30 m som skiller den fra hovedøya, og her går «ferja vår».

På flyplassen går man seg ikke bort

Velkomst med blomster

Ferja

Vår bungalow ligger helt nede på stranda mot kanalen. Vi har ikke sett mye skandinaver her nede, men igår hadde vi følge med en trønder fra Rarotonga og hit, og her fikk vi til overmål svenske naboer. Veldig artig og veldig koselig.

Hotellet er veldig bra, og regnet blant Aitutaki`s beste. (…og prisnivået er deretter……) Stranda på sydsiden av øya har en fantastisk beliggenhet med utsikt over den enorme turkise lagunen. Badevannet holder sånn rundt 28 grader og det er bare herlig å slenge seg uti. Har man lyst på en padletur i lagunen, så har vi både kanoer og kajakker til disposisjon, og det ligger en rekke småøyer nedover langs revet.

Frokosten består av en masse fersk frukt i tillegg til toast og juice. Menyen forøvrig er naturlig nok veldig dominert av fisk, og selv Brit slår fra tid til annen til med fisk nå.

Hulapikene er her ………

…. likeledes flotte solnedganger

Vi ser frem til å fortsette å nyte dagene her, og har fremdeles ikke noen lengsel tilbake til sivilisasjonen enda. Dette livet gir virkelig mersmak !