Da var det allerede kommet til den siste feriedagen på Rarotonga. Imorgen går ferden videre til Aitutaki. I dag var det den første dagen i løpet av oppholdet hvor vi våknet til regnvær. Det er midt i «hurricane-sesongen» her nede, så det er forså vidt ikke helt uventet. Vi har hatt et par småskurer også tidligere, men det har gjerne vart noen til minutter eller opptil en halv time, og så har det vært helt fint igjen. Det var ikke lenge det varte nå heller, men det har kommet noen drypp nå og da i løpet av formiddagen.

Brit var ikke helt i form på morgenen, så Bjørn-Erik tok seg en busstur rundt øya for å se seg om. Det går en buss i timen i hver retning, og de stopper akkurat der du vil.

Den eneste «byen» på øya heter Avarua og ligger på nordsiden av øya. Rarotonga er nesten helt rund, og vi bor nesten helt sør. «Byen» består i hovedsak av ei hovedgate med hus på den ene siden av gata og havet og havna på den andre siden. Det er en del butikker, bank, politi, internettkafe, barer osv, men det er i grunnen det hele. Rarotonga er hovedøya på Cook øyene, så det er igrunnen «her det foregår……».

Vi har ikke shoppet noe her, og det ikke ikke så mye å kjøpe ut over suvernirer og «turist-greier», i tilegg til svarte perler. På flyet fra Oslo hadde vi anledning til å ta med 2×23 kg baggasje hver (… vi hadde dog langt under dette…!!), men fra New Zealand til Cook Island hadde vi bare anledning til å ta med 20 kg hver, så vi har en koffert stående på hotellet som vi skal tilbake til i Auckland. Fra Rarotonga til Aitutaki flyr vi med et lokalt flyselskap, Air Rarotonga, og da er det bare lov til å ha med 16 kg, så her må det ompakking til ikveld, muligens med litt kasting. Akkurat nå leser Brit ukeblader for harde livet for å legge igjen disse, og en del utleste bøker havner samme veien.