I dag har det (..igjen….) vært en skikkelig latdag som i hovedsak er tilbragt delvis i hengekøya mellom 2 palmer på stranda, og delvis med snorkling mellom revene i lagunen. Det har vært litt skyer, men temperaturene er jo helt topp, så det er bare greit med litt innebygget solfaktor enkelte ganger. Korallrevet som omgir Rarotonga ligger i varierende avstand fra stranda, og akkurat her hvor vil bor, så er lagunen ca 300 meter bred, men den andre steder bare er et par meter. Enorme dønninger fra Stillehavet utenfor bryter mot revet, og til tross for roen og stillheten, så har man hele tiden bruset fra dønningene som bryter i bakgrunnen hele døgnet.

Lagunen er fylt med små korallrev, og rundt disse svømmer et utall av forskjellige fiskeslag i alle regnbuens farger og i alle størrelser. Det er akkurat som å titte ned i et akvariumn, og man kan faktisk bar ta på seg dykkermaska og titte ned for å beundre det. Det skal være skilpadder her ute også, men de har jeg enda ikke sett noe til.

Brit er pt 100 % oppslukt av sin «krim-verden» og har pløyd igjennom bortimot noen tusen sider hittil, mens Bjørn-Erik ikke har kommet lengere enn side 10 i den første boka…..

Hotellet vi bor på er regnet blant de beste på Rarotonga, men det er veldig stille her akkurat nå. Av de 11 bungalowene som anlegget utgjør, så er det bare 2 som er bebodd akkurat nå. Anlegget ligger midt inniblant annen bebyggelse, så her hender det at hønemor rusler forbi med kyllingene sine, og vi har daglige besøk av hotellet katt som synes å ha lagt sin elsk på oss. Katta er i tillegg høygravid.

I den lokale butikken står motorolje sirlig oppstilt ved siden av tannkrem, oppvaskmiddel og julepynt(..!!..). Utvalget er ikke veldig stort, men det er også et par andre lokale som selger bla frukt.

Tiden her på Rarotonga har egentlig gått altfor fort, og nå er det ikke lenge til vi setter kurs for neste mål, nemlig en annen av Cook øyene som heter Aitutaki. Vi flyr dit torsdag, men det er bare 50 min flytid. Der skal vi tilbringe 10 dager, og med Bjørn-Erik’s nyervervede «Cook Island Driving License», så blir det også en dag med leiebil der. Det er fare for at kommunikasjonsmulighetene der er akkurat like dårlige som her, så det blir antagelig ikke hyppige oppdateringer av bloggen mens vi er der.

Med nytt førerkort……

På Internettkafe «downtown»

…. og hvis noen skulle tvile på det, så nyter vil fremdeles livet full ut, og har ingen store lengsler tilbake til sivilisasjonen….