Søndag var Bjørn-Erik på snorkletur til ei ubebodd øy som vi kan skimte i horisointen, Malinoa. Øya er bitteliten, og man går rundt den på 5 minutter. Turen ut gikk i hurtigbåt, og her ligger øya.

Med på turen var også 6 japanere som var på endags besøk på Fafa Island.De var et ganske fornøyelig skue. Kun en hadde med badetøy, den andre badet i full påkledning, inklusive skjorte og langbusker. Snorkelutstyr hadde de lånt på Fafa. De tok på seg dykkermasker og vasset ut til vannet rakk dem til livet. Deretter bøyde de seg ned ned med maske på og tittet ned i vannet (på bunnen som av korallsand….) og var «veldig imponert»!

Øya var virkelig idyllisk, omgitt av en flott kritthvit strand bestående av korallsand, og tett kratt med kokosnøttpalmer på den indre delen. Kanskje enda mer idyllisk enn Fafa Island, og den glir ihverfall rett inn i mitt bilde av «ei øde Sydhavsøy».

Har har en nordmann satt spor etter seg…….

Jeg snorklet et par timer på korallrevet og klarte å bli skikkelig solbrent på rygg og baksiden av legger. Det er ikke mye solkrem igjen etter et par timer i vannet, men det var likevel verd turen. Tonga er ikke kjent for å være noe dykkeparadis, men det var likevel en fin tur. Jeg tror nok at noen av de andre stedene som står på reiseruta vår har bedere dykkerforhold, selv om det også på Malinooha var fine koraller.

Farvel Malinoa