Vi har det bare alldeles fortreffelig og nyter dagene i fulle drag – tror vi kunne klart dette livet ganske lenge uten å bli lei. Fafa Island er bare helt fantastisk, selv om verden rundt oss egentlig er ganske liten.

Her er hytta vår i standkanten

Vi er ofte tidlig opp, gjerne før kl 06:00 og har hatt flere rusleturer på standa før sola står opp. Det er en helt spesiell opplevelse. Når det er lavvann kan vi gå langs standen rundt hele øya. Det tar ca 30 minutter.

Fafa Island er akkurat så idyllisk som en sydhavsøy skal være, med en fred og en ro som bare må oppleves.

Kokosnøttene henger rett over hodene våre

Det er ingen trengsel på standa på Fafa Island, og her kan du virkelig få følelsen av Robinson Crusoe tilværelse. Det er sjelden andre spor i sanden enn de vi lager selv.

På den midtre delen av øya vokser det tett «urskog» som faktisk er helt ugjennomtrengelig. Det er laget stier til hyttene, og hver kveld ved 6-tiden kommer en av betjeningen med ei tent parafinlykt som plasseres utenfor hytta. Denne tar vi med oss når vi skal spise middag sånn ved 19-tiden. Det er ca 5 minutter å gå fra hytta vår.

Da er det fremdeles lyst, men når middagen er avsluttet ved 20-tiden er det stummende mørkt med en helt fantastisk stjernehimmel.

Etter middagen rusler vi «hjem til hytta» i lyset fra parafinlykta vår, enten gjennom urskogen, eller langs ei fullstendig øde strand. Det blir oftest svært tidlige kvelder. Her følger vi sola.

Det går også en tursti gjennom «urskogen» hvor vi har våre daglige rusleturer mellom soling og bading.

Her er det ikke noen vits for røttene å vokse ned i jorda – der er det bare saltvann. Fafa Island er paddeflat og ligger vel sånn ca 2 meter over normalt havnivå.

Lørdag var vi på marked på hovedøya, Nuku’alofa. Det var ikke spesiellt mye å kjøpe eller se der, men likevel veldigt artig likevel, og et marked fullstendig uten påtrengende selgere.

Her er transporten inn til Nuku’alofa. Den lille katamaranen på bildet under er «landgangsbåten» på Fafa Island – det er nemlig veldig langgrunt i lagunen som omgir øya, og båten går i sikk-sakk rundet korallrevene for å komme ut gjennom en av åpningene i revet som omgir Fafa.

Her er noe av markedet